Magnezyum hayati öneme sahip temel bir mineraldir.
Enerji-protein-hormon üretiminde, sinir iletiminde, DNA yapımında, şeker metabolizmasında, kas gevşemesinde, bağışıklık sisteminde sayısız önemli görevi vardır. Büyük kısmı kemik, kas ve dokularda bulunur. Çok az kısmı kandadır; bu nedenle rutin kanda ölçülen magnezyum seviyeleri eksiklik hakkında bize fikir vermez. Mutlaka kanda hücreiçi yöntemle bakılması gerekir.
Magnezyumdan fakir, çoğunlukla unlu mamüller, et ve süt ürünleri, yüksek oranda işlenmiş rafine edilmiş gıdalara dayanan beslenme alışkanlıkları nedeniyle eksiklikliği en sık görülen mineraldir.
Stres, alkol, kahve, tuz, şeker, fosfor tüketimi magnezyumun vücutta aşırı kullanılmasına neden olur. Diğer bir yandan da terleme, tansiyon ve diyabet ilaçları, mide koruyucular, adet kanaması, antibiyotikler, antidepresanlar, doğum kontrol hapları gibi pek çok ilaç, bağırsak parazitleri, ishal vb durumlar magnezyum seviyesinin azalmasına neden olur.
Aynı zamanda toprakların verimsizleşmesiyle azalan diğer mineraller gibi magnezyumu da bitkilerden yeterli oranda alamıyoruz. Bu durumda toplumun büyük kesiminde magnezyum eksikliği ve sonucunda pek çok istenmeyen durum gelişmektedir.
Peki hangi magnezyumu hangi durumlarda kullanmalıyız?
Bisglisinat;
Uyku sorunları,
Migren,
Stres, anksiyete
Menstrüasyon ağrıları
Sitrat;
Kabızlık,
Bağışıklık desteği
Malat;
Kas ağrıları,
Fibromiyalji,
Kronik yorgunluk
L-Treonat;
Depresyon, Anksiyete
Hafıza, konsantrasyon problemleri, dikkat eksikliği
Demans,
N-Asetil Taurinat;
Kalp & damar sağlığı
Migren
Uyku sorunları
İhtiyaca göre bu çeşitler kombine de kullanılabilir.
Beslenmemizde magnezyumdan zengin gıdalara bolca yer vermeliyiz. Özellikle koyu yeşil yapraklı sebzeler, susam, badem, kabak çekirdeği, bamya, avokado, kakao vb
Tanı ve tedavi için mutlaka hekim desteği alınız.